X

Individuele begeleiding

Uw kind staat centraal bij individuele begeleiding!

Individuele begeleiding kind

Bij individuele begeleiding staat het kind centraal en wordt er (vaak spelenderwijs) aan een specifieke vraag gewerkt. Deze vraag wordt altijd samen met de ouders/verzorgers besproken. Zo komen we er samen achter waar het kind begeleiding bij nodig heeft en welke unieke aanpak passend is bij de belevingswereld van het kind.

Na het gesprek met de ouders/opvoeders vindt er een geprek met het kind plaats. Tijdens de begeleiding gaat Uniek uit van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen van het kind. Juist door datgene dat goed gaat te benutten en te versterken krijgt het kind meer zelfvertrouwen. Op deze manier kan het kind in de toekomst met vertrouwen nieuwe uitdagingen tegemoet gaan.

Er kan gedacht worden aan verschillende vormen van begeleiding, zoals: spelbegeleiding, huiswerk begeleiding, aanleren van (sociale) vaardigheden. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, in het kennismakingsgesprek worden de mogelijkheden uitgebreid beproken. Zo wordt duidelijk welke vorm van individuele begeleiding passend is.